5 tips voor efficiënt thuiswerken

VSA IT-specialisten Hotel-IT Accountancy Thuiswerken 01

5 tips voor
efficiënt thuiswerken

Maak een afspraak

5 tips om goed en efficiënt thuis te kunnen werken!

In deze tijd werken heel veel mensen thuis in plaats van op kantoor. Maar hoe zorgt u ervoor dat u fijn thuis kunt werken? Waar moet u aan denken om thuis goed, efficiënt én veilig te kunnen werken? VSA zet 5 tips op een rij!

1- Zorg voor een volwaardige, functionele werkplek thuis

Zit u thuis uren op een krukje aan de keukentafel? Daar wordt uw rug niet blij van. Probeer ook thuis uw werkplek zo professioneel mogelijk in te richten. Zorg voor een goed bureau of een grote tafel op de juiste hoogte en regel een goede ergonomische stoel. Wanneer u langer thuis moet werken, kunt u wellicht de stoel van uw kantoorwerkplek mee naar huis nemen. Een goede werkplek thuis komt uw concentratievermogen en motivatie ten goede!

Op kantoor heeft u waarschijnlijk een vaste PC met één of twee beeldschermen. Met een goede laptop, docking station en los beeldscherm, heeft u thuis ook een volwaardige werkplek. En een ergonomische draadloze muis maakt het dan af. Kwaliteit en functie hoeven niet duur te zijn, maar het maakt uw werkomgeving thuis wel een stuk prettiger.

2- Zorg ervoor dat het werken op afstand goed geregeld is

Een goede bureaustoel, een professionele laptop, een kopje koffie erbij, uw werkplek is bijna compleet. Bijna, want het zou wel heel prettig zijn als u niet hoeft te zoeken naar uw e-mail en bestanden. Ook dit kan geregeld worden. Door thuis remote in te loggen heeft u met uw laptop toegang tot uw vertrouwde werkplek op kantoor.

Heeft u VSA Werkplek? Dan is remote werken nog gemakkelijker. Zo heeft u niet alleen toegang tot uw e-mail en bestanden, maar kunt u ook snel en eenvoudig informatie delen met uw medewerkers en collega’s via uw cloud desktop.

VSA IT-specialisten Hotel-IT Accountancy Thuiswerken 01
VSA IT specialisten Header Hotel-IT Accountancy Security
VSA IT-specialisten Hotel-IT Accountancy Microsoft 365 Thuiswerken-02

3- Beveilig uw laptop

Veilig werken is altijd een goed idee – of u nu thuis, onderweg of op kantoor bent. Installeer daarom 2-weg authenticatie op uw laptop, zodat alleen u toegang heeft tot de bestanden op uw laptop. Met één goed gekozen wachtwoord, is uw laptop in één stap een stuk beter beveiligd.

Ook beveiliging tegen diefstal is van essentieel belang: hiervoor adviseren wij u gebruik te maken van encryptie, zodat u zeker weet  dat uw gegevens beveiligd zijn tegen verlies of diefstal. Mocht een dief uw laptop willen “kraken”, dan zal dit niet mogelijk zijn; door de encryptie zijn uw bestanden versleuteld en veilig gesteld.

4- Thuis bellen met VoIP

Ook steeds meer medewerkers van hotels werken thuis. En dat is soms best even wennen. Hoe zorgt u er dan als hotelier voor dat uw medewerkers vanaf huis uit gesprekken kunnen opnemen én kunnen uitbellen op het vaste nummer van het hotel.

Met de 3CX IP-telefooncentrale van VSA kunt u zowel met een vast toestel bellen als met een handige app op uw smartphone. Ook is de software om de telefooncentrale mee te bedienen overal beschikbaar via de webbrowser. Zo neemt u dus uw telefooncentrale gewoon mee naar huis. Op deze manier kan iedereen eenvoudig bellen en gebeld worden via de 3CX app op zijn of haar mobiele telefoon.

5- Horen en zien: zorg dat het goed geregeld is!

Telefoneert u veel voor uw werk? Dan is handsfree bellen met een goede headset eigenlijk een must. De “oortjes”, die bij de meeste smartphones meegeleverd worden, zijn vaak niet prettig om een hele dag te gebruiken. Een draadloze headset is dan geen overbodige luxe.

Zoom en Teams vergaderingen zijn in deze tijd vaak de enige mogelijkheid voor overleg met collega’s en klanten. Met een goede webcamera kunt u zich van uw beste kant laten zien.

Contact

Wilt u meer weten over security en bent u benieuwd wat VSA daarin voor u kan betekenen? Neem dan contact op. Wij zijn u graag van dienst!

Wie voor VSA kiest, kiest voor gemak, veiligheid en zekerheid.

VSA IT-specialisten Hotel-IT Accountancy Thuiswerken 01

5 tips voor efficiënt thuiswerken

Goed om te weten! Vijf tips voor u op een rij om thuis ook fijn én veilig te kunnen werken. Ontdek hoe u de perfecte thuiswerkplek inricht.

Onbeperkt bellen met VSA (hotel) IP telefonie

Bent u voor uw hotel op zoek naar een moderne en kostenbewuste manier van telefoneren? Vertrouw dan op (hotel) IP telefonie van VSA.

VSA Hotel-It expert Johannes Werkman Accountancy IT

Maak kennis met onze Security Officer

Johannes Werkman wordt direct enthousiast als hij over zijn nieuwe functie Security Officer vertelt. Het aspect ‘veiligheid’ wordt steeds belangrijker.

VSA IT-specialisten Hotel-IT Accountancy Microsoft 365 Backup-01

Microsoft 365 backup,
heeft u het al geregeld?

Gaat u ervan uit dat Microsoft 365 wordt geleverd met een volwaardige backupfunctie? Dat is echter een misvatting!

Een dag meelopen met een technisch specialist

Hotel Theater Figi koos voor VSA Werkplek. Tijdens de uitrol hiervan liepen we mee met een van onze technisch specialisten.