Sportsponsoring

Al jaren is VSA sponsor van Kiran Badloe, een talentvolle windsurfer. Sinds 2014 maakt Kiran deel uit van de olympische kernploeg.

 

 

Kiran (NED9), april 2014 tijdens de Sailing World Cup in Hyères, Frankrijk

 

 

Surfin' VSA

Bart: "Op 7 juni 2014 mochten wij het ook eens proberen, in een surfclinic voor de sponsors. 

 

Surfclinic Kiran met (vanaf links) Bart, Kiran, Willem-Sietse en Henk

 

Het weer ….fantastisch! Dit moet wel goedkomen.

 

We krijgen we een korte theorieles en een oefening op het droge hoe we ons zeil moeten hijsen. Nadat we onze wetsuit hebben aangetrokken en even lekker in het water hebben gelegen krijgen we onze plank uitgedeeld. 10 man sterk zonder enige ervaring dobberend naast een plank en zeil. Een mooi gezicht.

 

Nu is het tijd om onze theorie om te zetten in praktijk. Dus, hup… op de plank……op de plank……op de plank. Na een tijdje krijg ik in ieder geval ruimte aangezien het gros aan de horizon is vertrokken en ik mijn uiterste best doe om op mijn plank te gaan staan, te blijven staan én het zeil omhoog te trekken. 

 

Uiteindelijk wint de volhouder, dus na een hoop spartelen kreeg ik het voor elkaar om te blijven staan, het zeil te hijsen, wind te vangen en zowaar een metertje of 30 te surfen. Waarna de plotse stoot van adrenaline me weer bracht waar ik begon. Naast mijn plank, in het water.

 

Genietend van het mooie weer ben ik weer naar wal gezwommen, samen met mijn plankie. En na een lekkere douche hebben we een welverdiend bord pasta gehad en naar de mooie verhalen van pa Badloe geluisterd.

 

Kiran gaat vanaf eind dit jaar strijden met Dorian van Rijsselberghe om een Olympische Spelen-ticket in 2016 in Brazilië. Dorian is een topper dus het zal niet eenvoudig zijn. Maar toch… Go Kiran!"