Cases

Hotel Theater Figi

Van 26 mei 2020juni 16th, 2021Geen reacties

Hotel Theater Figi Zeist

Hotel Theater Figi heeft 14 jaar geleden als eerste congrescentrum een WiFi-netwerk geïmplementeerd. Het huidige 7 jaar oude netwerk kon alle netwerkactiviteiten van vandaag de dag niet meer ondersteunen en was daarmee aan vervanging toe. Voor het leveren van een betrouwbare en snelle WiFi-verbinding heeft Van Staalduinen Automatisering een geheel nieuw netwerk geïnstalleerd met de producten van Ruckus Wireless.

Hotel Theater Figi klaar voor de WiFi toekomst

Hotel Theater Figi in Zeist biedt een breed scala aan culturele, culinaire congres- en overnachtingsfaciliteiten onder één dak. Naast o.a. een theater, bioscoop en restaurant, beschikt het over een 4-sterrenhotel met 97 hotelkamers die variëren van singles tot luxe suites met een breed aanbod aan leuke hotel arrangementen. Wanneer men tegenwoordig een hotelovernachting boekt, wordt er ook gekeken naar de beschikbaarheid van een WiFi-netwerk. De gasten vinden het belangrijk dat zij tijdens hun verblijf gebruik kunnen maken van een betrouwbaar en goed werkend WiFi-netwerk. Hotel Theater Figi ervaarde veel problemen met het oude netwerk; een slecht signaal, trage verbinding en zo nu en dan een verbinding die werd verbroken.

Tegenwoordig zijn er veel zwaardere netwerkactiviteiten waar men gebruik van maakt. Denk hierbij aan video streaming en VoIP. Deze activiteiten vragen veel meer van het netwerk dan de netwerkactiviteiten die er 7 jaar geleden plaatsvonden. Om al deze problemen te verhelpen beschikt Hotel Theater Figi nu over een toekomstgerichte omgeving waarmee zij te allen tijde het beste WiFi-netwerk kunnen blijven aanbieden.

De case Hotel Theater Figi, kort en bondig

Hotel Theater Figi bestaat uit een 97 hotelkamers, theater, congreszalen, bioscoop, restaurant en Slot Zeist. Hierbij bieden zij een breed aanbod aan culturele, culinaire, congressen overnachtingfaciliteiten.

Gerealiseerde oplossingen

Voor de implementatie en het beheer van het netwerk maakt Hotel Theater Figi gebruik van de kennis en kunde van, Van Staalduinen Automatisering. De relatie tussen de twee partijen gaat al jaren terug en zij hebben aangetoond een betrouwbare partner voor Hotel Theater Figi te zijn. Van Staalduinen Automatisering neemt het gehele IT beheer op zich waarmee zij het netwerk blijven waarborgen en eventuele problemen kunnen verhelpen.

Om de juiste inrichting van het netwerk te kunnen bepalen heeft Van Staalduinen Automatisering voorafgaand een Site Survey uitgevoerd. Aan de hand van deze gegevens kan er een gedegen advies worden gegeven over de te kiezen hardware en de inrichting van het netwerk. Van Staalduinen Automatisering heeft hiervoor de Smart WiFi-producten van Ruckus Wireless gebruikt. Deze producten zijn geïntegreerd met de BeamFlex antenne technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat het meest optimale pad richting de gebruikers wordt gestuurd wat resulteert op ondersteuning van meerdere gelijktijdige gebruikers per Access Point. Hierdoor waren er minder Access Points nodig voor het voor het leveren van voldoende dekking. Het verouderde netwerk bestond uit 39 Access Points. Met het nieuwe Smart WiFi-netwerk zijn er in totaal maar 28 Access Points ingezet. Dit scheelt enorm in de totale investering van het netwerk voor Hotel Theater Figi.

Direct contact

Wij maken hotelautomatisering overzichtelijk. U hoeft bij een vraag of probleem niet uit te zoeken met welke leverancier u contact moet opnemen. U heeft in ons 1 aanspreekpunt. Wij helpen u verder!

Wie voor VSA kiest, kiest voor gemak, veiligheid en zekerheid.

Bel +31 (0) 592 53 00 53Verstuur e-mail >

De beste WiFi-performance

Voor het leveren van dit kwalitatief hoogwaardig WiFi-netwerk heeft Van Staalduinen Automatisering gebruik gemaakt van de Ruckus ZoneFlex R300 en ZoneFlex R500 Access Points. Deze indoor Access Points zijn in staat om vele gelijktijdige gebruikers te bedienen met hoge doorvoersnelheden. De ZoneFlex R300 voorzien alle hotelkamers van WiFi voor alle gasten tijdens hun verblijf. Binnen alle publieke ruimtes zijn de ZoneFlex R500 geïnstalleerd. De R300 en R500 ondersteunen Seamless Roaming waarmee de bezoekers automatisch en zonder onderbreking van het ene naar het andere Access Point worden overgeschakeld. Zo behouden de bezoekers altijd verbinding met het netwerk wanneer zij zich door het pand heen bewegen. Naast het aanbieden van een goed en snel WiFi-netwerk worden alle bezoekers doorverwezen, na aanmelding op het netwerk, naar een landingspage waar zij actuele informatie kunnen vinden over Hotel Theater Figi. Hier vinden zij o.a. aanbiedingen en evenementen die plaatsvinden op het moment van hun bezoek aan Hotel Theater Figi.

VSA Cloudoplossing

Voor het beheer van het netwerk maakt Van Staalduinen Automatisering gebruik van hun Cloudoplossing in combinatie met de Ruckus virtual SmartZone. Deze oplossing hebben zij speciaal ontwikkeld voor de hotelautomatisering waarmee zij het netwerk op afstand kunnen beheren. Het voordeel hiervan is dat er altijd optimale capaciteit kan worden geboden. Zodra het Hotel Theater Figi ook maar enige problemen ervaart kunnen zij hen inschakelen om dit te verhelpen. Bij het oude netwerk moesten zij regelmatig de Access Points zelf resetten in de hoop dat deze problemen hierna waren verholpen. Hotel Theater Figi heeft nu een complete netwerk oplossing en beschikken over een excellente service van, Van Staalduinen Automatisering.

Uitdaging

Van Staalduinen Automatisering had de uitdaging om het netwerk binnen 2 dagen te implementeren en de bezoekers moesten hier uiteraard geen hinder van ondervinden. Van Staalduinen Automatisering heeft dit gedaan door middel van de oude Access Points in gedeeltes te vervangen met de Ruckus Wireless Access points. Van Staalduinen Automatisering is gecertificeerd Big Dog partner van Ruckus Wireless en beschikt over getrainde engineers met uitstekende kennis van WiFi en de producten van Ruckus Wireless.

Tevreden bezoekers

Het netwerk heeft op piekmomenten al 500 bezoekers weten te voorzien van een betrouwbare WiFi-verbinding. In Hotel Theater Figi worden met regelmaat congressen georganiseerd waarbij de bezoekers vragen moeten beantwoorden aan de hand van een applicatie op hun mobiele apparaat. De bezoekers maken hiervoor verbinding met het WiFi-netwerk waardoor er vele gelijktijdige gebruikers op het netwerk verbinden. Het nieuwe netwerk heeft hier alle capaciteiten voor om dit zonder enige problemen te ondersteunen en een stabiele verbinding te blijven bieden.

De voordelen van een optimale Hotel IT

Wij bieden u alle interne automatisering (servers, netwerken, werkplekken), bescherming van uw netwerk (firewall) en veilige externe backup van uw data.

Automatisering waar u op kunt bouwen

Het fundement van uw automatisering bestaat uit servers, netwerken en werkplekken. Dit fundament moet stevig zijn. Wij zorgen dat u er uw bedrijfsvoering op kunt bouwen.

Lees meer over Servers – Netwerken – Werkplekken >

Veiligheid van uw data

Bij een calamiteit in uw netwerk wilt u snel weer over uw data kunnen beschikken. Dat kan met Online Backup. De data bevinden zich in een veilig datacenter buiten uw hotel. Ze zijn 24 uur per dag online beschikbaar.

Lees meer over Online Backup >

Grip op internetgebruik

Uit onderzoek is gebleken dat 40% van het internetgebruik op de werkvloer niet aan het werk gerelateerd is. Met software voor internetbewaking en toegangsbeheer kunt u het gebruik reguleren.

Lees meer over WebProtection >

Bescherming van uw netwerk tegen indringers

Kwaadaardige software wordt steeds geavanceerder. Soms komt het als een paard van Troje binnen via filetransfer en e-mails. U heeft de nieuwste firewall nodig om uw netwerk te beschermen.

Lees meer over Next-generation Firewall >