Nieuws

VSA en VodafoneZiggo slaan de handen ineen

Van 1 maart 2021maart 23rd, 2022Geen reacties

VSA en VodafoneZiggo slaan de handen ineen

VSA en VodafoneZiggo hebben onlangs officieel de handen ineengeslagen. Als leverancier van high-end automatiseringsoplossingen voor de hotelbranche, opereert VSA in een specifieke omgeving die om branchespecifieke oplossingen vraagt. Om de hoteliers nog meer te kunnen ontzorgen en een 100% end-to-end oplossing te kunnen bieden, is een officiële samenwerking gestart tussen VSA en de Hospitality-tak van VodafoneZiggo.

Het is niet zo dat VSA en VodafoneZiggo nu voor het eerst gaan samenwerken om een project te realiseren. Eigenlijk is de samenwerking tussen VodafoneZiggo en VSA in de dagelijkse praktijk tot stand gekomen. ‘Toeval’ is een groot woord, want dat is het natuurlijk niet. VSA is specialist op het gebied van hotelautomatisering. Dus onze diensten komen feitelijk in beeld vanaf de voordeur van het hotel. En aan de andere kant van die voordeur regelt VodafoneZiggo buiten alles wat nodig is om de automatisering binnen te laten werken.”

Nadat er verschillende projecten in Nederland succesvol afgerond zijn, lopen er inmiddels ook over de grens in onder andere België, Frankrijk en Duitsland gezamenlijke offertetrajecten van VodafoneZiggo en VSA. Zodoende ontstond het idee om de samenwerking meer concreet vorm te geven.

De contacten zijn altijd prettig en pragmatisch. Er is daarbij sprake van een gemeenschappelijk doel: ervoor zorgen dat de hotelautomatisering optimaal functioneert. De hotelier ontzorgen. Dat is onze gezamenlijke meerwaarde voor de klant.”

Van netwerk tot werkplek

Nick Hartman, Manager Large Enterprise & Hospitality Sales bij VodafoneZiggo: “Wat een hotel intern nodig heeft op het gebied van automatisering om de klant een optimale hotelbeleving te kunnen garanderen, dat regelt VSA. Een telefoonsysteem, Wifi, firewalls, switches, servers, werkplekken, Microsoft 365 Business, security, enzovoorts. Maar uiteraard werkt dat alles pas goed als de diensten buiten de voordeur ook zijn afgestemd op de prestaties die binnen verwacht worden, goed zijn aangelegd en 100% in orde zijn. En daar ligt ónze kracht. VodafoneZiggo levert de diensten tot aan de deur, zoals telefonie, internet, SIP-Trunk, back-upverbindingen, mobiel en televisie.”

De diensten die VodafoneZiggo en VSA leveren liggen in het verlengde van elkaar. De hotelier krijgt daarmee een end-to-end oplossing van een combinatie van twee partijen die elkaar goed verstaan en elkaars procedures kennen en begrijpen. Van netwerk tot werkplek wordt alles geregeld en sluit alles naadloos op elkaar aan.

Korte lijnen

Het grote voordeel is dat beide partijen direct weten bij welke persoon binnen de andere organisatie hij of zij moet zijn om de zaken af te stemmen. Het hotel in kwestie heeft daar verder helemaal geen bemoeienis meer mee. De lijnen over en weer zijn kort en dat werkt snel en adequaat. Dat levert een enorme tijdswinst op. Of het nu aanleg bij nieuwbouw betreft, of het verhelpen van storingen. Als VodafoneZiggo is gebeld met een melding dat het internet traag is en het blijkt na onderzoek aan de wifi te liggen, dan wordt direct contact met VSA opgenomen. Zo zorgen we er samen voor dat het hotel haar klanten zo snel mogelijk weer optimaal kan bedienen.

Menukaart voor hoteliers

Een mooi voorbeeld van de praktische samenwerking is de speciale ‘menukaart’ die VodafoneZiggo heeft ontwikkeld om het nóg overzichtelijker te maken voor de hotelier. De menukaart biedt elke hotelier dezelfde keuzemogelijkheden aan uit verschillende ‘gerechten’, bijvoorbeeld een glasvezelverbinding, 4G-backup of een SIP-trunk. Deze menukaart wordt door VSA gebruikt om de hotelier te wijzen op de beschikbare mogelijkheden, uiteraard tegen een standaard voordelig tarief. Per hotelketen kan de menukaart op maat worden samengesteld. De Van der Valk hotels werken hier al mee.

Win-win-win-situatie

Het concept van de samenwerking tussen VSA en VodafoneZiggo is vrij simpel. Beide partijen verdienen geen geld aan de wederverkoop van elkaars diensten, maar zorgen er juist voor dat elkaars diensten worden versterkt door samen op de deur van de hotels aan te kloppen. Dat is van meerwaarde voor beide bedrijven, maar ook voor onze gezamenlijke klant. Die doet immers zaken met twee partijen die hetzelfde belang hebben, namelijk regelen dat de hotelautomatisering werkt. Dan kan de hotelier doen wat hij wil doen: zich richten op zijn gasten.

Wie voor VSA kiest, kiest voor gemak, veiligheid en zekerheid.

Direct contact

Is uw hotel toe aan een zorgeloze ICT-omgeving en bent u benieuwd wat VSA daarin voor u kan betekenen? Wij zijn u graag van dienst!

Wie voor VSA kiest, kiest voor gemak, veiligheid en zekerheid.

Bel +31 (0) 592 53 00 53Stuur een e-mail >

Cases Hotel IT

Hotel
Kruisherenhotel Maastricht

Realisatie van VSA Werkplek in een monumentaal pand

 • VSA Werkplek
 • VSA Online Back-up
 • Automatisering in een monumentaal pand
Lees meer >

Hotel
Mooirivier

Complete inrichting van hotel wifi, telefonie en beheer in een boutiquehotel

 • Systeembeheer
 • Netwerkbeheer
 • Telefonisch support
 • VSA Online Back-up
 • Wifi
Lees meer >

WestCord
Hotel Jakarta

Ontwerp en implementatie van een duurzame hotelautomatisering

 • 3CX VoIP centrale
 • 24-uurs ondersteuning
 • Systeembeheer
 • Netwerkbeheer
 • Mailprotection
Lees meer >

Hotel
Van der Valk Amsterdam – Amstel

IT-inventarisatie en realisatie voor de nieuwbouw van het hotel

 • Nieuwbouw hotelautomatisering consultancy
 • Implementatie IT infrastructuur
 • Werkplekken realisatie
 • Wifi implementatie en monitoring
 • IT security management
Lees meer >

Hotel Theater
Figi Zeist

Wifi inventarisatie en realisatie nieuw snel netwerk voor het Hotel Theater Figi in Zeist

 • Bezoekers voorzien van snelle en betrouwbare wifi verbinding
 • Toekomstbestendig wifi netwerk aanleggen
 • Implementatie binnen twee dagen
Lees meer >

Hotel
Roermond 

Elk van de drie afzonderlijke hotels heeft weliswaar een eigen receptie waar operationele zaken worden afgehandeld, maar voor alle overige zaken, zoals planning en reservering, wilde Hotel Roermond voortaan gebruik maken van een centrale oplossing.

Lees meer >

Hotel
Van der Valk Utrecht

IT-inventarisatie en realisatie voor de nieuwbouw van het hotel

 • Nieuwbouw hotelautomatisering consultancy
 • Implementatie IT infrastructuur
 • Werkplekken realisatie
 • Wifi implementatie en monitoring
 • IT security management
Lees meer >