Nieuws

5 handige tips voor thuiswerken

Van 1 maart 2021maart 22nd, 2021Geen reacties

5 tips voor thuiswerken

5 tips om goed en efficiënt thuis te kunnen werken!

In deze tijd werken heel veel mensen thuis in plaats van op kantoor. Maar hoe zorgt u ervoor dat u fijn thuis kunt werken? Waar moet u aan denken om thuis goed, efficiënt én veilig te kunnen werken? VSA zet 5 tips op een rij!

 

1   Zorg voor een volwaardige, functionele werkplek thuis

Zit u thuis uren op een krukje aan de keukentafel? Daar wordt uw rug niet blij van. Probeer ook thuis uw werkplek zo professioneel mogelijk in te richten. Zorg voor een goed bureau of een grote tafel op de juiste hoogte en regel een goede ergonomische stoel. Wanneer u langer thuis moet werken, kunt u wellicht de stoel van uw kantoorwerkplek mee naar huis nemen. Een goede werkplek thuis komt uw concentratievermogen en motivatie ten goede!

Op kantoor heeft u waarschijnlijk een vaste PC met één of twee beeldschermen. Met een goede laptop, docking station en los beeldscherm, heeft u thuis ook een volwaardige werkplek. En een ergonomische draadloze muis maakt het dan af. Kwaliteit en functie hoeven niet duur te zijn, maar het maakt uw werkomgeving thuis wel een stuk prettiger.

2   Zorg ervoor dat het werken op afstand goed geregeld is

Een goede bureaustoel, een professionele laptop, een kopje koffie erbij, uw werkplek is bijna compleet. Bijna, want het zou wel heel prettig zijn als u niet hoeft te zoeken naar uw e-mail en bestanden. Ook dit kan geregeld worden. Door thuis remote in te loggen heeft u met uw laptop toegang tot uw vertrouwde werkplek op kantoor.

Heeft u VSA Werkplek? Dan is remote werken nog gemakkelijker. Zo heeft u niet alleen toegang tot uw e-mail en bestanden, maar kunt u ook snel en eenvoudig informatie delen met uw medewerkers en collega’s via uw cloud desktop.

3   Beveilig uw laptop

Veilig werken is altijd een goed idee – of u nu thuis, onderweg of op kantoor bent. Installeer daarom 2-weg authenticatie op uw laptop, zodat alleen u toegang heeft tot de bestanden op uw laptop. Met één goed gekozen wachtwoord, is uw laptop in één stap een stuk beter beveiligd.

Ook beveiliging tegen diefstal is van essentieel belang: hiervoor adviseren wij u gebruik te maken van encryptie, zodat u zeker weet  dat uw gegevens beveiligd zijn tegen verlies of diefstal. Mocht een dief uw laptop willen “kraken”, dan zal dit niet mogelijk zijn; door de encryptie zijn uw bestanden versleuteld en veilig gesteld.

4   Thuis bellen met VoIP

Ook steeds meer medewerkers van hotels werken thuis. En dat is soms best even wennen. Hoe zorgt u er dan als hotelier voor dat uw medewerkers vanaf huis uit gesprekken kunnen opnemen én kunnen uitbellen op het vaste nummer van het hotel.

Met de 3CX IP-telefooncentrale van VSA kunt u zowel met een vast toestel bellen als met een handige app op uw smartphone. Ook is de software om de telefooncentrale mee te bedienen overal beschikbaar via de webbrowser. Zo neemt u dus uw telefooncentrale gewoon mee naar huis. Op deze manier kan iedereen eenvoudig bellen en gebeld worden via de 3CX app op zijn of haar mobiele telefoon.

5   Horen en zien – zorg dat het goed geregeld is!

Telefoneert u veel voor uw werk? Dan is handsfree bellen met een goede headset eigenlijk een must. De “oortjes”, die bij de meeste smartphones meegeleverd worden, zijn vaak niet prettig om een hele dag te gebruiken. Een draadloze headset is dan geen overbodige luxe.

Zoom en Teams vergaderingen zijn in deze tijd vaak de enige mogelijkheid voor overleg met collega’s en klanten. Met een goede webcamera kunt u zich van uw beste kant laten zien.

Direct contact

Is uw hotel toe aan een zorgeloze ICT-omgeving en bent u benieuwd wat VSA daarin voor u kan betekenen? Wij zijn u graag van dienst!

Wie voor VSA kiest, kiest voor gemak, veiligheid en zekerheid.

Bel +31 (0) 592 53 00 53Stuur een e-mail >

Nieuws

Maak kennis met…
onze Security Officer

Johannes Werkman wordt direct enthousiast als hij over zijn nieuwe functie Security Officer vertelt. Het aspect ‘veiligheid’ wordt steeds belangrijker.

 

Lees meer >

Backup voor Microsoft 365,
heeft u het al geregeld?

Gaat u ervan uit dat Microsoft 365 wordt geleverd met een volwaardige backupfunctie? Dat is echter een misvatting!

Lees meer >

Een dag meelopen met…
de uitrol van VSA Werkplek

Onlangs koos Hotel Theater Figi voor VSA Werkplek. Tijdens de uitrol hiervan liepen we mee met één van onze technisch specialisten.

 

Lees meer >

VSA en VodafoneZiggo
Samen sterker!

Om u als hotelier nog meer te kunnen ontzorgen en een 100% end-to-end oplossing te kunnen bieden, is een officiële samenwerking gestart tussen VSA en

de Hospitality-tak van VodafoneZiggo.

Lees meer >

Kennismaken met…
Cyber Security

Kom meer te weten over wat een Cyber Security systeem is en wat de voordelen zijn. Ook kijken we naar hoe Security zich moet blijven ontwikkelen om de veiligheid te waarborgen voor Hotel IT-systemen.

Lees meer >

Een nieuw jasje…
gloednieuwe website!

Hier is ie dan; onze nieuwe website! Naast onze website zullen we ook onze nieuwsbrief en social media in een nieuw jasje steken. Ook gaan we aan de slag met cases over en met onze klanten én hebben we nieuwe iconen laten ontwerpen.

Lees meer >

Internet of Things
is actueler dan ooit

Onlangs verscheen in het vakblad Hospitality Management een leaflet over het onderwerp Internet of Things. Hier geven we inzicht in hoe deze technologie IoT de gastervaring verbetert en de hotelier inspireert.

Lees meer >