Cases

Hotel van der Valk Utrecht

Van 26 mei 2020maart 22nd, 2021Geen reacties

Hotel Van der Valk Utrecht

Met zijn 75 meter hoogte, torent het prachtige Van der Valk Hotel Utrecht hoog boven de omgeving uit. De 185 luxe hotelkamers en de 22 moderne conferentiezalen bieden gasten een aangenaam en comfortabel verblijf in de Domstad en dankzij de uitstekende service en faciliteiten staat het hotel dan ook hoog aangeschreven.

Hotel Utrecht is voorzien van een moderne digitale infrastructuur, verzorgd en beheerd door Van Staalduinen Automatisering. Naast een supersnelle vaste internet-aansluiting op iedere kamer, heeft het hotel een innovatief en stralingsarm wifi-systeem. We sprakenmet general manager Coen Poelmans over zijn ambities op het gebied van hotel-ICT en over zijn keuze voor een ICT-leverancier uit Assen.

Kwaliteit boven afstand

Sinds de opening van Hotel Utrecht in maart van dit jaar behoort dit direct al tot de beste hotels van de stad. Bij de bouw van het hotel is niet gekozen voor een lokale ICT-leverancier, maar voor een leverancier op een afstand van ruim 170 kilometer. Dat de keuze voor een decentrale ICT-leverancier geen belemmering hoeft te zijn, blijkt uit de reactie van Coen Poelmans op de vraag waarom hij niet voor een lokale ICT-leverancier heeft gekozen. “ICT is een essentieel onderdeel binnen de bedrijfsvoering van het hotel. Voor zo’n belangrijk onderdeel moet je je niet door afstanden laten leiden, maar door kwaliteit en innovatiekracht.” Volgens de hotelmanager bezit Van Staalduinen Automatisering die kenmerken en was de keuze voor VSA daarom snel gemaakt. “Afstanden zijn op ICT-gebied nauwelijks nog belemmerend. Alles wordt netjes vanuit Assen beheerd en wanneer er écht iets bijzonders aan de hand is, zijn ze hier alsnog snel genoeg. We hebben dan ook een goede relatie met VSA.”

Hogere kwaliteit
tegen lagere kosten

Op ICT-vlak heeft hotelmanager Coen Poelmans bij de bouw van Hotel Utrecht een aantal bewuste, innovatieve keuzes gemaakt. Zo heeft iedere kamer een eigen accesspoint, met daarin aan- sluitingen voor telefonie, internet, klimaatbeheersing en TV. Dat komt de kwaliteit ten goede en is tevens kostenbesparend. Coen Poelmans legt uit: “In het recente verleden werden naar iedere hotelkamer vier kabels getrokken. Tegenwoordig gaat er nog maar één kabel naar iedere kamer. Dat scheelt drie UTP- kabels van gemiddeld 80 meter per kamer. Met een capaciteit van 185 kamers praat je over bijna 15 kilometer minder kabel.”

Innovatieve low radiation Wifi

Naast moderne vaste accesspoints op iedere hotelkamer, koos Coen Poelmans voor de aanleg van stralingsarme wifi, waarbij het niveau van elektromagnetische straling aanzienlijk lager ligt. “Wifi hoort thuis in het rijtje met eerste behoeften van gasten. Als wifi niet werkt, gaan de gasten weg, zo simpel is het. Het is tegenwoordig zelfs belangrijker geworden dan televisie. Wifi moet dan ook storingsvrij en super stabiel zijn. Maar aan de andere kant wil ik niet onnodige straling binnenhalen als er ook innovatieve alternatieven zijn.” In overleg met VSA koos Coen Poelmans daarom voor stralingsarme (low-radiation) wifi. De resultaten van deze innovatieve vorm van wifi zijn uitstekend. “ Het laat tegelijk ook zien hoe de ontwikkelingen binnen de ICT in de loop der jaren een enorme vlucht hebben genomen.” Met de modernste technieken en toepassingen is Hotel Utrecht op ICT-gebied helemaal klaar voor de toekomst! Bij low radiation wifi wordt het elektromagnetisch stralings-niveau tot wel 90% verlaagd ten opzichte van reguliere wifi. Desondanks is de netwerkstabiliteit identiek aan die van reguliere wifi. Ook de wifi-snelheden liggen op hetzelfde niveau. Door de inzet van innovatieve producten als low-radiation wifi voor de hotelbranche, laat Van Staalduinen Automatisering zien vrijwel elke wens op ICT-gebied te kunnen verwezenlijken.

“Met de modernste techieken helemaal klaar voor de toekomst”

 

Coen Poelmans
General manager Van der Valk Hotel Utrecht

Direct contact

Wij maken hotelautomatisering overzichtelijk. U hoeft bij een vraag of probleem niet uit te zoeken met welke leverancier u contact moet opnemen. U heeft in ons 1 aanspreekpunt. Wij helpen u verder!

Wie voor VSA kiest, kiest voor gemak, veiligheid en zekerheid.

Bel +31 (0) 592 53 00 53Verstuur e-mail >

De voordelen van optimale hotelautomatisering

Wij bieden u alle interne automatisering (servers, netwerken, werkplekken), bescherming van uw netwerk (firewall) en veilige externe backup van uw data.

Automatisering waar u op kunt bouwen

Het fundement van uw automatisering bestaat uit servers, netwerken en werkplekken. Dit fundament moet stevig zijn. Wij zorgen dat u er uw bedrijfsvoering op kunt bouwen.

Lees meer over Servers – Netwerken – Werkplekken >

Veiligheid van uw data

Bij een calamiteit in uw netwerk wilt u snel weer over uw data kunnen beschikken. Dat kan met Online Backup. De data bevinden zich in een veilig datacenter buiten uw hotel. Ze zijn 24 uur per dag online beschikbaar.

Lees meer over Online Backup >

Grip op internetgebruik

Uit onderzoek is gebleken dat 40% van het internetgebruik op de werkvloer niet aan het werk gerelateerd is. Met software voor internetbewaking en toegangsbeheer kunt u het gebruik reguleren.

Lees meer over WebProtection >

Bescherming van uw netwerk tegen indringers

Kwaadaardige software wordt steeds geavanceerder. Soms komt het als een paard van Troje binnen via filetransfer en e-mails. U heeft de nieuwste firewall nodig om uw netwerk te beschermen.

Lees meer over Next-generation Firewall >

Oplossingen voor

Snelle dienstverlening
Flexibel maatwerk
24/7 dienstverlening
25 jaar ervaring in hotel-IT
Veilige Hotel-IT oplossingen
Snelle dienstverlening
Flexibel maatwerk
24/7 dienstverlening
25 jaar ervaring in hotel-IT
Veilige Hotel-IT oplossingen
Snelle dienstverlening
Flexibel maatwerk
24/7 dienstverlening
25 jaar ervaring in hotel-IT
Veilige Hotel-IT oplossingen