Cases

Hotel van der Valk Amsterdam – Amstel

Van 17 augustus 2020maart 22nd, 2021Geen reacties

Hotel Van der Valk Amsterdam Amstel

In het pas nieuwgebouwde Van der Valk Hotel Amsterdam-Amstel, is in korte tijd een compleet toekomstbestendige hotelautomatisering ingericht. Vanaf het moment dat het ruim 60 meter hoge hotel in aanbouw ging, kozen eigenaren Thymen Simons en zijn vrouw Lucie Simons-Luiten ervoor om Van Staalduinen Automatisering direct te betrekken bij de totaalinrichting van hun hotelautomatisering. Anderhalf jaar na de oplevering van het gigantische nieuwbouwproject, spreken we opnieuw met Thymen over het succesvolle resultaat dat er vandaag de dag staat. 

De case

Met 206 kamers, 12 vergaderzalen, een a-la-carte restaurant, een buffetrestaurant, een grote hotelbar en een wellness met klein buitenzwembad, is het Van der Valk Amsterdam-Amstel Hotel een comfortabel verblijf op een dynamische plek. De gloednieuwe vestiging is de eerste Van der Valk binnen de ring van Amsterdam. Het viersterrenhotel opende op 1 oktober 2018 haar deuren, waarachter 6 segmenten hotelkamers, het perfecte onderkomen bieden voor een breed publiek.

Grenzeloze hotelautomatisering

Drie jaar geleden runden Thymen en Lucie nog het Duitse Van der Valk Hotel Melle-Osnabrück. “Onze hotelautomatisering brachten wij toen al onder bij Van Staalduinen. Zij zijn een betrouwbare partner gebleken die weet hoe hoog onze lat ligt. Vanaf het moment dat het Amsterdam-Amstel Hotel in aanbouw ging, stond VSA voor ons klaar met advies en oplossingen.”

Terwijl het kasco aan de Joan Muyskensweg steeds meer vorm kreeg, startte Van Staalduinen Automatisering met een inventarisatie en implementatieplan. Een nieuwe infrastructuur wordt al tijdens de afbouw aangelegd met verschillende subsystemen, waaronder Wifi voor de gasten en VoIP-telefonie op iedere kamer. Deze draaien nu op één centraal netwerk met een backbone van glasvezel.

“Een dynamische markt waar je hoge prijzen voor hotelkamers kunt vragen”  

Het nieuwbouw hotel huisvest zich midden in het Amstel Business Park. Een locatie die naast de eigen Van der Valk doelgroep en een groot aantal internationale gasten, met name een zakelijke doelgroep bedient. Met een gemiddelde kamerbezetting van 81%, is de hotelbranche in Amsterdam een van de meest uitdagende, legt Thymen uit. “Het is een interessante markt, waar je hoge prijzen voor hotelkamers kunt vragen. Mits je ook de kwaliteit en service kan bieden die je nastreeft.”

Hotel Wifi

De kwaliteit van een snel en betrouwbaar Wifi-netwerk is enorm belangrijk. Omdat gasten tegenwoordig steeds meer data gebruiken is downtime geen optie. Op ieder van de 206 hotelkamers is een Wifi Access Point geïnstalleerd, ondersteund met nog zo’n veertig Access Points verspreid door het hotel. Van bar Moqum tot het verwarmde buitenzwembad op het dakterras, geniet iedere gast van het optimaal ingerichte hi-speed Wifi-netwerk van het hotel.

PCI-DSS

Maar ook voor intern gebruik is de hotelautomatisering van Van der Valk Amsterdam-Amstel toekomstgericht, veilig en compleet uitgerust. Door het grote aantal internationale gasten dat afreist naar onze hoofdstad, krijgt het hotel veelal te maken met betalingen via creditcard of internationale debet passen. Met de PCI-DSS-oplossing van VSA garandeert het hotel een optimale bescherming van betaalkaartgegevens. Daarmee voldoet het hotel te allen tijde aan de internationale creditcard beveiligingsstandaard.

Inmiddels is het hotel al anderhalf jaar in bedrijf en met de ontwikkeling van het hotel én de omgeving binnen de ring van Amsterdam, zien Thymen en Lucie een groeiende waardering van hun gasten. “Iedere dag streven we die kwaliteit na. We reageren op alle geluiden, van onze gasten, van de markt en binnen de branche. De ontwikkelingen gaan enorm snel, dus bouwen we op een betrouwbare partner die ervoor kan zorgen dat wij als hotel koploper kunnen blijven.”

 

Thymen Simons
Directeur Van der Valk Hotel Amsterdam-Amstel

Direct contact

Wij maken hotelautomatisering overzichtelijk. U hoeft bij een vraag of probleem niet uit te zoeken met welke leverancier u contact moet opnemen. U heeft in ons 1 aanspreekpunt. Wij helpen u verder!

Wie voor VSA kiest, kiest voor gemak, veiligheid en zekerheid.

Bel +31 (0) 592 53 00 53Verstuur e-mail >

We hebben gebruik gemaakt van…

VSA Hotel IP Telefoniecentrale

Hoteltelefonie

VSA Wifi voor Hotels

Hotel Wifi

VSA Hotel IT PCI- DCS

PCI DSS